Umrah Travel Hack

Gunakan masa sebaiknya di Tanah-suci. Berkongsi travel tip dan tempat-tempat menarik jarang dikunjungi pelancong.

   Watch Promo

“Ajeeeebb!😁. Cara penyampaian yang ringkas, efektif dan jelas.”

 

Untuk mendapat pahala dan pengalaman

Lebih dari 8000 Muslim Singapura menunaikan Umrah hanya pada bulan Disember sahaja. Ramai antara kita, hanya tertumpu pada ibadah, ziarah serta solat jamaah sahaja. Hakikatnya banyak aktiviti yang boleh kita lakukan ketika disana yang dapat menambah nilai ziarah kita.

 

Kenapa beg saya berat sangat?

Ada juga antara kita yang tiada pengalaman ke sana dan membawa seribu satu macam barangan yang boleh memberatkan lagi bagasi serta menyusahkan kita ketika pulang.

Shahib ingin berkongsi apa barang yang perlu dan yang tidak. Serta tip “packing” yang dapat jimat masa dan tempat.

I realised that without this sharing, certain important key subtle points will easily be missed or overlooked especially our habits of overpacking. Highly recommend it.

– Mohd Fahmy

 

Dekat mana nak beli barang murah?

Mengapa kita takut untuk jelajah selain dari kawasan masjid?

Dengan kemudahan hari ini, kita boleh keluar dari kawasan masjid untuk pergi ke tempat-tempat yang kurang pelancong untuk mendapat barangan lebih murah.

Great travel tips and what to expect when doing our Umrah. The presentation and video is indeed useful for our reference.

Harlina

Paling saya suka the "secret" places jemaah may not know that we can visit like the museum and library

- Suria

 

Apa manfaat yang akan anda pelajari?

Travel tips: Apa nak bawa, apa yang tidak perlu bawa. Cara untuk “save space” ketika packing.

Aktiviti ketika di Makkah selain solat jamaah. Pergi ke tempat-tempat didalam Masjidil Haram seperti perpustakaan dan dimana boleh kita dapat buku-buku percuma. Membuat sumbangan dengan memberikan makanan.

Tip dari sudut ibadah. Bagaimana untuk solat dihadapan kaabah. Tip bagi mendapat tempat duduk di Raudhah. Memakai ihram yang efektif.

Informasi tempat-tempat sejarah yang jarang diziarahi di Madinah oleh agensi-agensi pelancongan.

Tempat membeli-belah yang murah serta kedai makan alternatif selain makanan di Hotel yang patut anda cuba.

Instructor


Hidayat Ismail
Hidayat Ismail

Ustaz Hidayat Ismail Islam holds a bachelor in education from Ummul Qura' University, Makkah. He is currently the head of Islamic education at Syukran.com and is also active in missionary work in mosques all over the country. He is one of the lecturer at Az-Zuhri Institution and a former student of Madrasah Aljunied where he once studied specifically with Ustaz Afandi Ahmad.

Email: [email protected]


 

Apa kata mereka?

“Saya sekeluarga beruntung dapat tips yang bermanfaat dan berguna lebih-lebih lagi bersama isteri dan anak anak.” – Alfishahrin

“Banyak fakta-fakta yang diberikan tidak akan disebutkan oleh agensi umrah. Ini termasuk waktu-waktu yg terbaik untuk melakukan ibadah atau ziarah tertentu. Tips memakai ihram yg diberikan sungguh praktikal juga.” – Muhammad Balya

“A whole new way to think about travel and Umrah.”

Frequently Asked Questions


Bilakah kursus ini akan bermula dan berakhir?
Sejurus selepas anda membeli dan menekan butang “Enroll” ia tidak akan berakhir. Ia merupakan “self-paced online course” iaitu mengikut kadar keselesaan anda.
Apakah bahasa yang digunakan dalam kursus online ini?
Kami menggunakan bahasa melayu.
Bagaimana cara mendaftar dan membeli kursus ini?
Anda boleh tekan butang "enroll" dan "sign up" dengan mudah. Jika ada sebarang pertanyaan anda boleh whatsapp Shahib di 92270244 atau email [email protected]
Berapa lamakah saya mempunyai ekses terhadap kursus ini?
Bagi kursus online atau rakaman video ini anda mempunyai ekses terhadap kursus ini pada bila-bila masa tanpa batasan waktu. Anda juga boleh mempelajari melalui komputer, talifon bijak dan di mana sahaja selagi mana anda mempunyai talian internet.
Bagaimana jika saya tidak berpuas hati dengan kursus ini?
Kita cuba sedaya upaya untuk membuat anda berpuas hati. Tetapi kita juga tidak menghalang anda jika anda merasa sedemikian. Kita akan memulangkan pembelian anda pada 30 hari yang pertama (full refund).

Let's revisit Islamic knowledge today